ŞEYH MUHAMMED SERENDAH: MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARA MÜSLÜMANLAR DUYARSIZ KALAMAZ

İsrail işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen yine dün on binlerce kişi Cuma namazını Mescidi Aksa'da kıldı.  

Görüntülenme: 522 Tarih: 24 Aralık 2022 00:12
ŞEYH MUHAMMED SERENDAH: MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARA MÜSLÜMANLAR DUYARSIZ KALAMAZ

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre bugün Cuma namazında Mescidi Aksa'da en az 65 bin kişi toplandı. Bunların arasında Kudüs ahalisinden olanların yanı sıra, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden gelenler ve Batı Şeria ahalisinden Kudüs'e girmeyi başarabilenler de vardı. Batı Şeria bölgesinden gelenlerin çoğunun ise Kudüs'e girişi ve Mescidi Aksa'ya ulaşmaları engellendi.

Namaz sonrasında cemaatten bazılarının Mescidi Aksa'nın muhtelif yerlerine Hamas'ın 35. yıl kutlamalarında kullandığı "Kükremiş sel gibi geliyoruz" ibaresinin yazılı olduğu pankartlar ve bazı şehitlerin resimlerini asmaları dikkat çekti.

Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Serendah, Mescidi Aksa çevresinde ikamet ve sebatın, içinde de ribatın Müslümanların hayati öncelikleri arasında yer aldığını dile getirdi. 

Hatib bu dönemde esirler davasının da önemli öncelikler arasında yer aldığına, Müslümanların bunun farkında olması gerektiğine vurgu yaptı.

Şeyh Serendah işgalcilerin Mescidi Aksa'ya baskınları ve burayı kirletmeleri karşısında Müslümanların duyarsız davranamayacaklarını belirterek, Mescidi Aksa'da ribatın (nöbet tutmanın) sevabı üzerinde durdu.

Sabahki Büyük Fecir Buluşması'nda da Mescidi Aksa'da kalabalık bir cemaat oluşmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar