FİLİSTİNLİ GRUPLAR BİR GÜNLÜK YAS VE GENEL GREV İLAN ETTİ

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplar bugün (20 Aralık Salı) kanser hastası esir Nasır Ebu Humeyd’in işgal rejimi zindanlarında kasıtlı tıbbi ihmal politikası sonucu şehit olması üzerine bir günlük yas ve genel grev ilan etti. 

Görüntülenme: 478 Tarih: 21 Aralık 2022 13:50
FİLİSTİNLİ GRUPLAR BİR GÜNLÜK YAS VE GENEL GREV İLAN ETTİ

Nablus’taki Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Ebu Humeyd’in işgal rejimi zindanlarında şehit olması üzerine tüm Filistin’de genel grev ve yas ilan edildiğini açıkladı.
 

İşgal rejimi zindanlarındaki Esir Hareketi’ne destek için işgal güçleriyle temas noktalarına giderek çatışmaya girme çağrısı yapılan bildiride, Ebu Humeyd’in hayatını kaybetmesine yol açan kasıtlı tıbbi ihmal politikası kınandı.

Cenin’de de Filistinli İslami ve milli gruplar okullar ve sağlık kurumları dâhil olmak üzere her yerde genel grev ve yas ilan etti.
 

Beytlahim’de resmi ve sivil esir kuruluşları esir Ebu Humeyd’in tıbbi ihmal sonucu şehit olmasını protesto için El-Mehd Meydanı’nda gösteri çağrısında bulundu.
 

Fetih Hareketi de Ramallah ve El-Bire vilayetinde genel grev ve yas ilan ederek, esir Ebu Humeyd’in şehit edilmesini protesto için yürüyüşler düzenlenmesini istedi.
 

Filistinli Öğretmenler Federasyonu da Filistin’deki tüm okullarda bugün üçüncü ders sırasında Ebu Humeyd için grev yapmaya davet etti.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ramallah’a bağlı El-Em’ari Kampı sakinlerinden 50 yaşındaki esir komutan Nasır Ebu Humeyd’in işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmal politikası sebebiyle bu sabah erken saatlerde Assaf Harofeh Hastanesi’nde şehit olduğunu açıkladı.
 

İşgal yönetimi kanser hastası esir Ebu Humeyd’i sağlık durumunun iyice kötüleşmesi üzerine dün öğle saatlerinde acil olarak Er-Ramle Cezaevi Reviri’nden Assaf Harofeh Hastanesi’ne nakletmişti.
 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada işgal rejiminin Filistinli hasta esirlere uyguladığı kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle esir Nasır Ebu Humeyd’in her an hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.
 

İşgal yönetimi, kanser hastası Filistinli esirin son günlerini ailesiyle birlikte geçirmesi için serbest bırakılması yönünde yapılan çağrılara kulak tıkayarak Ebu Humeyd’i serbest bırakmayı reddetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar