GASIP İSRAİL SALAH EL HAMMURİ'Yİ FRANSA'YA SÜRGÜN ETTİ

İşgal yönetimi, Kudüslü esir Salah El-Hammuri’yi dün sabah erken saatlerde Fransa’ya sürgün etti. 

Görüntülenme: 659 Tarih: 20 Aralık 2022 03:38
GASIP İSRAİL SALAH EL HAMMURİ'Yİ FRANSA'YA SÜRGÜN ETTİ

İşgal rejimi medya organları, işgal güçlerinin Fransız vatandaşlığı da bulunan Avukat El-Hammuri’yi idari hapis cezasıyla 9 ay esir tuttuktan sonra Fransa’ya uzaklaştırdığını bildirdi.
 

İşgal güçleri Avukat Salah El-Hammuri’yi 7 Mart’ta gözaltına aldı ve o günden bu yana herhangi bir yargılama olmadan idari hapis cezasıyla esir tuttu.
 

İsrail hükümeti hukuk müsteşarı ve yargı bakanı, geçen yıl ekim ayında işgal rejimine bağlılığını ihlal ettiği gerekçesiyle El-Hammuri’nin İsrail vatandaşlığını iptal ederek Filistinli avukatı Kudüs’te ikamet hakkından mahrum etti.
 

İşgal rejiminin Avukat Salah El-Hammuri’nin eşini de Kudüs’ten uzaklaştırdığı belirtildi.
 

Bu arada, Fransa’ya sürgüne gönderilen El-Hammuri’nin insan hakları savunucusu olduğu ve Ed-Damir İnsan Hakları ve Esirlere Destek Müessesesi’nde görev yaptığı, annesinin Fransız ve babasının Kudüslü bir Filistinli olduğu, El-Hammuri’nin Kudüs’te doğup büyüdüğü, eşinin Fransız olduğu ve iki çocuk babası avukatın işgal rejimi tarafından sistematik baskılara maruz bırakıldığı, telefonunun dinlendiği ve Kudüs’te ikamet hakkının elinden alındığı kaydedildi.
 

Avukat El-Hammuri’nin ayrıca 2005-2011 yılları arasında işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğu ve mahkumiyetinin bitmesine az bir süre kala esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuştuğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar