ŞEYH NAİM KASIM: NETANYAHU GERİ ADIM ATTI

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Siyonist rejimin kabinesini oluşturmak üzere atanan Başbakan Netanyahu'nun, Lübnan ile bu rejim arasında deniz sınırlarının çizilmesine yönelik anlaşmayı anlamsız ve boş meydan okumalarının ardından kabul ettiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 560 Tarih: 18 Aralık 2022 19:22
ŞEYH NAİM KASIM: NETANYAHU GERİ ADIM ATTI

Şeyh Naim Kasım, "Gaspçı Siyonist rejim, sayısız yenilgileri nedeniyle zalim ve despot bir hale büründü ve bugün gördük ki bu başarısızlıklar nedeniyle direniş ile hesabı var." diye belirtti.

Şeyh Naim Kasım, Lübnan ile Siyonist rejim arasında deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşma hakkında Bünyamin Netanyahu'nun el-Arabiya kanalına verdiği röportajındaki son açıklamalarına vurgu yaparak şöyle dedi: "Muhafazakarların lideri Netanyahu, sahte meydan okumalarının ardından deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmayı kabul ettiğini itiraf etti ve bu diğerleri için ibretlik bir ders olmalı."

Netanyahu, ABD'nin arabuluculuğuyla imzalanan deniz sınırlarının çizilmesi anlaşmasıyla ilgili olarak söz konusu anlaşmayı inkar etmeyeceğini söyledi. Halbuki daha önce anlaşmayı iptal etmekle tehdit etmiş, bunun Tel Aviv'in Hizbullah'a teslim olması anlamına geldiğini söylemişti.

Daha önce Hizbullah yürütme konseyi başkan yardımcısı Şeyh Ali Damuş şöyle demişti: "Direniş bugün her zamankinden daha güçlüdür. Direniş ve denklemleri, direniş şehitlerinin kanı ve savaşçılarının hazırlığı sayesinde Lübnan büyük başarılar elde etti ve Siyonist rejimin deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmayı iptal etme gücü de yoktur."

rasthaber

Yorumlar