MESCİD-İ AKSA İÇİN RİBAT ÇAĞRISI

Kudüs'e ve Mukaddesata Destek İçin İslam-Hristiyan Komitesi, yahudilerin yarın (18 Aralık Pazar) başlayacak ve sekiz gün sürecek Hanuka (Işıklar) Bayramı günlerinde Mescidi Aksa'ya baskında bulunma tehditlerine karşı bu kutsal mabede gidilmesi ve içinde nöbet tutulması (ribat) çağrıları yaptı.  

Görüntülenme: 627 Tarih: 18 Aralık 2022 02:50
MESCİD-İ AKSA İÇİN RİBAT ÇAĞRISI

Komite, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayanların yarından itibaren bu amaçla Kudüs'e seferler düzenlemeye başlamaları ve özellikle Kudüslülerin Mescidi Aksa'ya giderek orayı boş bırakmamaları, yahudi yerleşimci çetelerin baskınlar düzenlemelerine fırsat vermemeleri çağrısı yaptı. 

Komite bugün yaptığı açıklamada, başta ırkçı terörist Itamar Ben-Gvir olmak üzere siyonist terörün elebaşılarının, yahudilerin Hanuka Bayramı'nı Mescidi Aksa baskınları için fırsat olarak değerlendirmek amacıyla bu yıl geçmişte görülmemiş bir şekilde yoğun bir çalışma yaptıklarını ve bu amaçla aşırı siyonist yerleşimci çetelerini teşvik ettiklerini hatırlattı. 

Açıklamada söz konusu terör liderlerinin ve onların güdümündeki terör örgütlerinin bir haftadan beri çok yoğun bir şekilde hazırlık içinde olduklarına dikkat çekildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade de Filistin halkını yahudilerin Hanuka Bayramı'nda Mescidi Aksa'yı kirletmelerinin önlenmesi için bayramın başlayacağı 18 Aralık Pazar sabahından itibaren seferber olmaya çağırmıştı. 

Siyonist işgal yönetimi ve muhtelif aşırı siyonist yahudi grupları söz konusu bayramı aşırı siyonist yerleşimci gruplarını Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemeye teşvik amacıyla değerlendirmek için haftalardan beri çalışmalar yürütüyorlar. 

Yerleşimcilerin bu bayramı bahane ederek Mescidi Aksa'ya girmeleri ve içinde yahudilerin sembolü olarak bilinen yedi kollu şamdanı yakmaları, muhtelif danslar ve Telmudi ayinler düzenlemeleri isteniyor. 

Yahudilerin sembolü niteliğindeki yedi kollu şamdanı, Hanuka Bayramı'nın başlamasından önce onların Ağlama Duvarı adını verdikleri Müslümanlar arasında ise Burak Duvarı adıyla bilinen tarihi duvarın önüne diktikleri konuyla ilgili haberlerde belirtiliyor. 

Yahudiler bu bayramda özellikle yedi kollu şamdanlarını yakıyorlar ve Menora adını verdikleri bu şamdan bu bayramın bir sembolü olarak biliniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar