EL HALİL'DE ÇATIŞMA

El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde dün (10 Aralık Cumartesi) akşam saatlerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin Ramallah’ta bir kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. 

Görüntülenme: 456 Tarih: 11 Aralık 2022 04:31
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Ummer beldesi girişindeki demir kapıyı kapattığını ve Filistinlilere ait bir cenazenin beldeye girmesine izin vermediğini, bunun üzerine işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığını, işgal güçlerinin mezarlığa doğru ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen çok sayıda kişinin tedavisinin olay yerinde yapıldığını söyledi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin dün Ramallah’ın kuzeybatısındaki Nebi Salih köyündeki çatışmalar sırasında bir kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, köy girişinde çatışma çıktığını, işgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine plastik mermilerle ateş açtığını, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, çatışmalar sırasında ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Nebi Salih köyünde kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişiyi gözaltına aldığını belirtti.
 

İşgal güçleri dün akşam Kudüs’te de Fas Milli Takımı’nın Katar’da oynanan Dünya Kupası çeyrek final maçında Portekiz Milli Takımı’nı yenmesini kutlayan Filistinlilere müdahale etti.
 

İşgal polisi ve atlı askerler kutlama için Babu’l-Amud bölgesinde toplanan Filistinli gençleri dağıttı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar