SALİH EBU İZZE CENİN TUGAYLARI’NIN NASIL KURULDUĞUNU ANLATTI (VİDEO ALT YAZILI)

 

Görüntülenme: 480 Tarih: 11 Aralık 2022 11:29
SALİH EBU İZZE CENİN TUGAYLARI’NIN NASIL KURULDUĞUNU ANLATTI (VİDEO ALT YAZILI)

Filistinli araştırmacı yazar Salih Ebu İzze, Nuceba Hareketi’nin Lübnan muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria’daki direnişin temel taşlarından biri olan Cenin Tugayları’nın nasıl kurulduğunu anlattı.  

Salih Ebu İzze (Araştırmacı Yazar): ‘2021’in Eylül’ünde 6 kahramanın özgürlüğü, şehit Celil El Amuri tarafından kurulan ve Kudüs Seriyyelerinin bir kolu olan Cenin Tugayı’nın ortaya çıkışını başlatmıştır.

Bugün, siyonistler, işgalcileri hedef almaya başlayan bu küçük gücün faaliyeti ve mahiyeti hakkında konuşmaya başladı.

Filistin halkı anladı ki bu tugay direnişin ve işgalcilerle mücadelenin bariz bir örneğidir. Şimdi bu tür grupların artışı için tuşa basılmıştır.

Biz; İslami Cihad Hareketi, Hamas, Halk cephesi, Genel Komutanlık, Halk Komiteleri gibi tüm direniş gruplarından teçhizatlarını ve faaliyetlerini Batı Şeria'da başlatmalarını istiyoruz. Şu manadaki biz; Gazze, Lübnan, Irak, Yemen ve diğer mekanlardaki güçlü direnişin kuruluşu hakkında konuşuyoruz. İmam Hamenei'nin verdiği fetvayı dikkate alarak, Batı Şeria'ya silah ulaştırılması ve direniş operasyonlarının gerçekleştirilmesi zaruridir. Bununla birlikte birinci nokta şu ki, direniş grupları mevcut durumdan daha büyük olan rolünü ifa etmelidir. Çünkü direnişin rolü bireysel ve toplumsal operasyonların çok daha üstündedir. İşte bu yüzden Filistin direniş gruplarının ilk işi ve ilk görevi halkı destekleyip savunmak ve direnişi ileriye götürmektir.’

kudusgunu.com

Yorumlar