NASIR EBU HUMEYD HASTANEYE KALDIRILDI

Filistinli Esir Kulübü, bugün (11 Aralık Pazar) yaptığı açıklamada, kanser hastası Filistinli esir Nasır Ebu Humeyd’in ateşinin aşırı yükselmesi ve kalp atışlarının zayıflaması üzerine acilen Er-Ramle Cezaevi’nden hastaneye nakledildiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 478 Tarih: 11 Aralık 2022 20:53
NASIR EBU HUMEYD HASTANEYE KALDIRILDI

Er-Ramle Cezaevi revirinde yakalandığı amansız hastalıkla boğuşan esir Ebu Humeyd’in sağlık durumunun hızla kötüleştiği ve tehlikeli bir boyuta ulaştığı, kanserli hücrelerin tüm vücudunu sardığı, sol akciğerini tamamen kaybeden esirin organlarının normal görevlerini yapamadığı belirtildi.
 

Son günlerde akciğerlerinden tehlikeli sıvılar çıkan esir Ebu Humeyd’in ellerini ve kollarını hareket ettiremediği, yatağından çıkamadığı, vücudundaki kan oranının azaldığı, kilo ve iştah kaybı yaşadığı, çevresinde olanları ayırt edemediği ve oksijen tüpüne bağlı yaşadığı ifade edildi.
 

Esir Nasır Ebu Humeyd’in kardeşi esir Muhammed Ebu Humeyd, hastalığın kardeşinin sol tarafında bulunduğunu, Filistinli esirin hastalığının bu aşama ulaşmasının ardından daha önce kullandığı ağrı kesicilerin de fayda vermediğini söyledi.
 

İşgal rejimi zindanlarında tutulan 24 kanser hastası esirden biri olan 49 yaşındaki Ebu Humeyd’in durumunun diğerlerine göre daha ağır olduğu, 2002’de gözaltına alındıktan sonra müebbet ve 50 yıl hapse mahkum edildiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar