BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (11 Aralık Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 447 Tarih: 11 Aralık 2022 16:37
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ramallah’ın kuzeyindeki Birzeit beldesinde eski esir Ethem Ebu Arkub ile Birzeit Üniversitesi öğrencisi Ziya Subh’u gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Cenin’in güneybatısındaki Burgin beldesinde eski esir Nebil Ebu Şaduf ile kardeşi Tarık’ı evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri Cenin’e bağlı Ya’bed beldesinde de Nahid Hamarişe ve Ali Ba’cavi adlı gençleri gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin dün akşam Kudüs’te Fas Milli Takımı’nın Katar’da oynanan Dünya Kupası çeyrek final maçında Portekiz Milli Takımı’nı yenmesini kutlayan Filistinlilere müdahale ettiği, işgal polisinin ve atlı askerlerin kutlama için Babu’l-Amud bölgesinde toplanan Filistinli gençleri dağıttığı kaydedildi.
 

Bu arada, Nablus’taki direniş grupları kent çevresinde işgal güçlerine yönelik eylemlerini sürdürürken, Balata Kampı Tugayı bu sabah yayınladığı bildiride Nablus’un güneyindeki Huvara kontrol noktasını hedef aldığını açıkladı.
 

Direnişçilerin eylemin ardından olay yerinden uzaklaşmayı başardıkları ifade edilen bildiride, Nablus kentinin doğusundaki Beyt Furik kontrol noktasına da direnişçiler tarafından ateş açıldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar