ABD'DEN BM'YE BATI ŞERİA BASKISI

Beyaz Saray, BM misyonunun işgal altındaki topraklardaki Siyonist yerleşimlerde faaliyet gösteren İsrail şirketlerinin listesini yenilemesini ve güncellemesini engellemeyi planlıyor. 

Görüntülenme: 489 Tarih: 10 Aralık 2022 01:35
ABD'DEN BM'YE BATI ŞERİA BASKISI

Beyaz Saray, BM'e fazla baskı uygulayarak Batı Şeria'daki Siyonist yerleşimlerde faaliyet gösteren İsrail şirketlerinin listesinin uzatılmasını ve güncellenmesini engellemeye çalışıyor.

Buna dayanarak ABD Dışişler Bakanlığı sözcüsü "Vedant Patel", Washington'ın Siyonist yerleşim birimlerinde yerleşik İsrail şirketlerinin listesini güncellemek için her türlü eyleme karşı çıkmaya devam edeceğini bildirdi.

Ayrıca Amerika'nın bu konu hakkında kaygılarını doğrudan İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne yansıttığını sözlerine ekledi.

Bu Amerikalı yetkilinin açıklamaları, Biden hükümetinin daha önce Siyonist rejimin yerleşim politikalarının sürdürülmesine karşı olduğunu açıkladığı ve özellikle Batı Şeria'da yerleşim inşa sürecini durdurmak üzere bu rejime baskı uyguladığı bir durumda.

Daha önce Donald Trump'ın başkanlığı döneminde tarihte ilk kez Amerikan hükümeti bu listenin BM tarafından hazırlanmasına ve düzenlenmesine son verilmesini talep etmişti.

Bu bağlamda birçok Avrupa ülkesi de işgal altındaki yerleşim yerlerinde faaliyet gösteren Siyonist şirketlere, müşterileri işgal altındaki yerleşim yerlerinde üretilen ürünleri satın almaktan caydırmak için ürünlerine etiket koymalarını zorunlu kıldı.

tesnim

Yorumlar