SİYONİST REJİM ORDUSU LÜBNAN'IN HAVA VE DENİZ SINIRLARINI İHLAL ETTİ

 

Görüntülenme: 457 Tarih: 10 Aralık 2022 03:48
SİYONİST REJİM ORDUSU LÜBNAN'IN HAVA VE DENİZ SINIRLARINI İHLAL ETTİ

Lübnan ordusu dün (9 Aralık Cuma) yaptığı açıklamada, İsrail işgal rejimine ait insansız keşif uçağının, ülkenin işgal altındaki Şeb'a Çiftlikleri üzerinde Lübnan hava sınırını ihlal ettiğini, Hasibiya mıntıkası üzerinde keşif uçuşları yaparak Burğaz Tepesi üzerine kadar ulaştığını, Batı El-Beka civarındaki El-Litani Boğazı'nın üzerinden geçtiğini duyurdu. 

Lübnan ordusu ayrıca işgal ordusuna ait üç askeri botun Re'su'n-Nakura karşısında deniz sınırlarını aşarak Lübnan karasularına girdiğini dile getirdi. 

Bunun yanı sıra işgal ordusuna ait bir keşif uçağının da Ed-Damur beldesinin batısında deniz üzerinde hava sınırını aşarak Beyrut ve kırsalı üzerinde daire uçuşu yaptığını ardından yine deniz üzerinden girişte kullandığı noktaya doğru geriye gittiğini bildirdi. 

İşgal ordusuna ait iki savaş uçağının da hava sınırını aşarak farklı yerlerde daire uçuşları yaptıkları, sonra da Beyrut'un karşısında deniz üzerinden geri döndükleri belirtildi. 

Lübnan ordusu yaptığı açıklamada, BM'nin Lübnan'daki Geçici Görev Gücü'nden işgal ordusunun bütün bu sınır ihlallerini takibe almasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar