FHKC 55. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) kuruluşunun 55. yıl dönümü münasebetiyle dün (8 Aralık Perşembe) Gazze şehrinin merkezinde geniş katılımlı bir şenlik düzenledi.  

Görüntülenme: 591 Tarih: 09 Aralık 2022 19:47
FHKC 55. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Gazze'deki El-Ketibe Meydanı'nda düzenlenen şenliğe Filistin'deki İslami ve ulusal çalışma gruplarının birçoğunun ileri gelenlerinin yanı sıra halktan da büyük bir kalabalık katıldı. 

FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher şenlikte yaptığı konuşmada, ulusal ve demokratik yapıda, ulusal katılım ilkesine göre şekillenen, aynı zamanda Filistin halkının yasal ve tek temsilcisi durumundaki Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yeniden yapılandırılması amacıyla ellerini uzatmış durumda olduklarını dile getirdi. 

Mezher, işgal rejimiyle kesinlikle uzlaşma ve pazarlık kabul etmediklerini, ya Filistin'in kurtuluşu ya da nesilden nesile aktarılan silahlı direniş olacağını vurguladı.

Filistin içi diyalog konusuna da değinen Mezher, "Biz dahili uzlaşmayı kurtarmak için çağıran tüm ülkelere gittik. Tüm siyasi grupların ortak paydasını belirleyen bir ulusal uzlaşma belgesi üzerinde anlaşma sağladık. Artık ne konuda diyalog yapacağız?" ifadelerine yer verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar