BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 486 Tarih: 09 Aralık 2022 08:13
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Bugün (9 Aralık Cuma) Filistin'in Batı Şeria bölgesinde işgal rejiminin arazi gasplarına ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere işgalci askerlerin, polislerin ve onların himayesi altındaki yerleşimci teröristlerin saldırıda bulunması sebebiyle yine çatışmalar vuku buldu. Onlarca kişinin yaralandığı veya atılan gaz bombalarından etkilendiği haber verildi. 

İşgal güçleri arazi gaspına ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı düzenlenen gösterilere kauçuk kaplamalı mermilerle ve gaz bombalarıyla müdahalede bulundular. 

Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında ve doğusundaki Beyt Decen kasabasında, El-Halil'deki Ez-Zaviye mıntıkasında ve Kalkilya'daki Kefer Kaddum kasabasında işgal güçleriyle haftalık gösterilere katılanlar arasında çatışmalar meydana geldi. 

Kefer Kaddum'da 6 gösterici işgal güçlerinin attığı kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandı. 

Nablus'taki Beyt Decen kasabasında düzenlenen haftalık yürüyüşe işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu bir çocuk mermiyle yaralanırken, onlarca gösterici de atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar