FİLİSTİNLİ ŞEHİT MÜCAHİDLER HAKK'A UĞURLANDI

 

Görüntülenme: 441 Tarih: 08 Aralık 2022 00:47
FİLİSTİNLİ ŞEHİT MÜCAHİDLER HAKK'A UĞURLANDI

Dün akşam Ramallah'ın Silvad kasabasında şehit edilen 32 yaşındaki Mücahid Mahmud Hamid ve bugün sabahın erken saatlerinde işgal güçlerinin Cenin bölgesine düzenledikleri baskında şehit edilen Ata Şelbi, Sıdkı Zekarine ve Tarık Ed-Demec adlı şahısların cenazeleri kalabalık kitlelerin katıldığı büyük cenaze törenleriyle ahirete uğurlandı. 

Mücahid Hamid'in cenaze töreni Ramallah'taki Filistin Tıp Merkezi'nin önünde başladı. Cenazesi daha sonra aile efradının ve yakınlarının son kez görmesi için Silvad'daki evine götürüldü. Bugün sabah işgal güçleri tarafından esir edilen babasıyla kardeşinin serbest bırakılması ve törene onların da katılması ümidiyle ikindi namazından sonraya ertelenen cenaze namazının ardından da Silvad kasabasındaki Şehitler Mezarlığı'na defnedildi. 

Cenin şehitlerinin cenaze törenleri İbnu Sina Hastanesi ile Cenin Hükümet Hastanesi'nin önlerinden başlatıldı. Aile efratlarının son kez görmelerinden sonra düzenlenen törenlerin ardından her bir şehidin cenazesi kendi bölgesindeki mezarlıkta defnedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar