HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

Filistin'in Cenin bölgesinde işgal güçlerinin bugün (8 Aralık Perşembe) sabahın erken saatlerinde gerçekleştirdikleri şafak baskınlarında üç Filistinli gencin şehit edilmesiyle ilgili açıklamada bulunan İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal rejiminin bütün bu cinayetlerinin karşılıksız kalmayacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 640 Tarih: 08 Aralık 2022 05:19
HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

Hamas açıklamasında, işgalcinin bu cinayetlerinin suç olduğunu ve Filistin halkına yönelik açık savaşının devam ettiğinin bir belgesi olduğunu vurguladı. 

Hareket adına açıklama yapan sözcü Hazim Kasım; "Bu cinayetler işgal ordusunun Filistin halkına yönelik Nazice ve terörist tutumunun göstergeleridir." ifadesine yer verdi. 

Kasım açıklamasında, işgal güçlerinin cinayetlerinin Filistin halkının direnişini durduramayacağını bilakis onun daha da ateşlenmesine ve devamındaki kararlılığın artmasına sebep olacağını vurguladı. 

Kasım açıklamasında, Cenin'in geçmişte olduğu gibi gelecekte de Batı Şeria'daki devrimin bir hazinesi olarak kalacağını, işgal rejiminin cinayetlerinin buradaki direnişi kıramayacağını ifade etti. 

İşgal güçlerinin bugün, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri silahlı saldırılarda Ata Şelbi, Tarık Ed-Demec ve Sıdkı Zekarine isimli şahıslar şehit edilmişti. 

İşgal güçlerinin bölgeye baskınları üzerine Filistinli gençlerin onlara ciddi bir şekilde karşı koydukları ve bu yüzden şiddetli çatışmalar meydana geldiği dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar