SİLVAD KASABASINDA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı dün (7 Aralık Çarşamba) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın doğusundaki Silvad kasabasında bir Filistinli gencin işgal güçlerinin silahlı saldırıları sonucu şehit olduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 447 Tarih: 08 Aralık 2022 08:59
SİLVAD KASABASINDA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında Sivil İşler Komisyonu'nun edindiği bilgiye göre 32 yaşındaki Mücahid Mahmud Hamid'in Ramallah'ın doğusunda işgal güçleri tarafından takibe alınarak silahlı saldırıyla şehit edildiğinin tespit edildiği belirtildi. 

Hamid'in Silvad kasabasında Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle yerleşimci terör çetelerinin iskan edilmesi amacıyla inşa edilen Ofra yahudi yerleşim merkezi yakınında işgal güçlerinin bir askeri mevzisine, bir arabadan ateş ettiği belirtildi. Ondan bir gün önce de Ofra yahudi yerleşim merkezine doğru ateş ettikten sonra bölgeden uzaklaşmayı başardığı bilgisi verildi. 

Ateş etme eyleminden sonra işgal güçlerinin Silvad kasabasının güney girişini beton kütlelerle kapattıkları ve oraya bir askeri kontrol noktası kurdukları ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar