SİYONİST GÜÇLER EL HALİL'DE BİR CAMİYİ VE TARIM TESİSLERİNİ YIKTI

İşgal güçleri dün (5 Aralık Pazartesi) Batı Şeria’daki El-Halil vilayetinin çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek bir camiyi ve bazı tarım tesislerini yıktı. 

Görüntülenme: 517 Tarih: 06 Aralık 2022 12:51
SİYONİST GÜÇLER EL HALİL'DE BİR CAMİYİ VE TARIM TESİSLERİNİ YIKTI

El-Halil kentinin güneybatısındaki Dura beldesine bağlı Hılletu Taha bölgesine baskın düzenleyen işgal güçleri yaklaşık 100 metrekare genişliğindeki “Rasulullah” Camii’ni yıktı.
 

İşgal yönetiminin Hılletu Taha bölgesinde Yahudi yerleşkelerini genişletmek için Filistinlilere ait 3000 dönüm araziye el koymak istediği bildirildi.
 

İşgal güçleri, El-Halil’in batısında yer alan İzna beldesinin batısındaki ırkçı ayrım duvarıyla çevrili Vadi’s-Sıfr bölgesinde de tarımsal faaliyetlerde kullanılan iki odayı yıktı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçleri tarafından yıkılan odaların Said Abdülmünim Tımeyzi ve Ataullah İzzet Tımeyzi’ye ait olduğunu, işgal güçlerinin yıkım sırasında çevredeki ağaçlara ve tarım arazilerine de zarar verdiğini belirtti.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Tergumya’nın kuzeybatısındaki Şiabu’l-Bir bölgesinde Gassan Tanine adlı Filistinliye ait ahırı dört ay içinde ikinci kez yıktığı kaydedildi.
 

El-Halil vilayetinin sınırları içindeki dini ve tarihi mekanlar dolayısıyla Yahudi yerleşimi faaliyetlerinde Kudüs’ten sonra en çok hedef alınan vilayet olduğu ve yerleşimcilerin vilayetteki varlıklarını güçlendirmeye çalıştıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar