BATI ŞERİA'DA 18 DİRENİŞ EYLEMİ

Batı Şeria’daki Filistinli direnişçiler son 24 saatte ikisi ateş açma, biri el yapımı patlayıcı atma ve biri de molotof kokteyli atma eylemi olmak üzere 18 direniş eylemine imza atarken, 9 noktada da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 05 Aralık 2022 08:55
BATI ŞERİA'DA 18 DİRENİŞ EYLEMİ

Son 24 saat içinde Cenin’in kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasına el yapımı bomba atan Filistinli direnişçiler, Nablus’taki Elon Moreh Yahudi Yerleşkesi’ne de ateş açtı.
 

Filistinli direnişçiler son 24 saatte ayrıca Ramallah’taki Beit El Yahudi Yerleşkesi’ne ateş açtı ve Filistinli devrimci gençler Kudüs’ün Et-Tur beldesinde işgal güçlerine ait bir güvenlik kamerası direğini molotof kokteyli atarak yaktı.
 

Dün Kudüs’ün El-İseviyye ve Ebu Dis beldeleri ile Ramallah’a bağlı Abud köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında Filistinli genlerin işgal güçlerine taş ve havai fişek attığı bildirildi.
 

Son 24 saat içinde Nablus’a bağlı Usarin beldesinde ve Tulkerem’in Güney Mahallesi’nde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli gençlerin işgal güçlerinin baskınlarına taşlarla karşı koyduğu ifade edildi.
 

Filistinli gençler dün Selfit’in kuzeyindeki Merda köyü yakınlarında ve Beytlahim’in güneyindeki Tegu’ beldesi yakınlarında Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşlayarak camlarını kırdı.
 

El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı’nda da çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençlerin El-Halil’in güneyindeki Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi’ne giden yolda Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşladıkları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar