KEMAL EL HATİB'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Batı Şeria ve Kudüs ile 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere seslenerek Mescid-i Aksa’ya gitmelerini istedi. 

Görüntülenme: 630 Tarih: 05 Aralık 2022 19:21
KEMAL EL HATİB'DEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Kemal El-Hatib, bugün (5 Aralık Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın çok tehlikeli komplolarla ve işgalcilerle normalleşme projeleriyle karşı karşıya olduğunu, bu durumun da Filistinlilerin işgalcilere Mescid-i Aksa’nın ve batı duvarının sadece Müslümanlara ait olduğu mesajı vermelerini gerektirdiğini söyledi.
 

İşgal rejiminin ve Yahudi yerleşimcilerin hayallerinin Mescid-i Aksa duvarlarına çarpıp kırılacağını bildiren El-Hatib, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olarak kalacağını belirtti.
 

İslam ümmetinin zor koşullarda yaşadığına ve düşmanın ümmetin mevcut koşullarda zayıflamasını istediğine dikkat çeken El-Hatib, kurtuluşun yakın olduğuna inandığını ifade etti.
 

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya baskınlarını yoğunlaştırırken, Filistinli önde gelen şahsiyetler de Mescid-i Aksa’da nöbet tutma ve baskınlara karşı koyma çağrıları yapıyorlar.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, Filistinlileri Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya davet ederek, tüm Filistinlilerin seferber olması gereken hassas bir dönemden geçildiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar