ZALİM İSRAİL KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR ASIF ER-RUFAİ'NİN TEDAVİSİNİ ENGELLİYOR

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi cezaevleri idaresinin kanser hastası Filistinli esir Asıf Er-Rufai’ye yönelik cinayet işlediğini, hasta esirin hastaneye nakledilmesine izin vermediğini ve tedavisini kasıtlı olarak geciktirdiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 524 Tarih: 05 Aralık 2022 07:16
ZALİM İSRAİL KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR ASIF ER-RUFAİ'NİN TEDAVİSİNİ ENGELLİYOR

Esir Er-Rufai’nin sağlık durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çeken Esir Kulübü, bugün (5 Aralık Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin 20 yaşındaki Filistinli esiri geçen yıl 24 Eylül’de gözaltına aldığını söyledi.
 

Ramallah’a bağlı Kefer Ayn beldesi sakinlerinden olan Er-Rufai’nin kolon kanseri olduğunu bildiren Esir Kulübü, gözaltına alınmadan önce doktorların verdiği sağlık raporlarının Filistinli esirin durumunun kritik olduğuna ve yoğun bir şekilde tedaviye ihtiyaç duyduğuna işaret ettiğini belirtti.
 

Esir Kulübü, Asıf Er-Rufai’nin eski esirlerden olduğunu ve henüz çocukken işgal güçleri tarafından gözaltına alındığını, son olarak işgal rejimi askeri mahkemesinin Filistinli esirin gözaltı süresini 4 Ocak 2023’e kadar uzattığını kaydetti.
 

İşgal rejimi zindanlarında24’ü çeşitli derecelerde kanser hastası ve 200’ü müzmin hastalıklardan muzdarip 600 civarında hasta esir bulunuyor.
 

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, işgal rejimi zindanlarında uzun süre tutulan esirlerden ikisinin geçen yıl kasıtlı tıbbi ihmal sonucu şehit olduklarını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar