IRKÇI İSRAİL RAFET NASİF'İN İDARİ HAPİS CEZASINI YENİDEN UZATTI

İşgal yönetimi, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve Tulkerem vilayeti sakinlerinden 58 yaşındaki Rafet Nasif’in idari hapis cezasını ikinci kez uzattı. 

Görüntülenme: 580 Tarih: 05 Aralık 2022 07:14
IRKÇI İSRAİL RAFET NASİF'İN İDARİ HAPİS CEZASINI YENİDEN UZATTI

Esirler Enformasyon Ofisi, işgal yönetiminin Nasif’in idari hapis cezasını 6 ay uzattığını ve Hamas liderinin 8 Haziran’dan bu yana işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu açıkladı.
 

Rafet Nasif’in gözaltına alındıktan sonra Ağustos ayında keyfi olarak Mecdu Cezaevi’nden En-Nakab Cezaevi’ne nakledildiğini bildiren Esirler Enformasyon Ofisi, işgal yönetiminin Hamas liderinin ailesi tarafından ziyaret edilmesine de izin vermediğini ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Rafet Nasif’i Haziran ayında Tulkerem’deki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve baskın sırasında evde arama yaparak eşyalara zarar verdiği kaydedildi.
 

Rafet Nasif’in idari hapis cezalarıyla 23 ay işgal rejimi zindanlarında esir tutulduktan sonra serbest bırakıldığı fakat özgürlüğüne kavuşmasından sadece 6 ay sonra yeniden gözaltına alındığı, işgal yönetiminin Hamas liderine gözaltına alındıktan bir hafta sonra 6 ay idari hapis cezası verdiği belirtildi.
 

Tulkerem vilayetinin önde gelen şahsiyetlerinden biri kabul edilen Rafet Nasif’in Hamas saflarında çeşitli görevler üstlendiği, evli ve üç çocuk babası olduğu, çoğu idari hapis cezalarıyla olmak üzere işgal rejimi zindanlarında 20 yıldan fazla esir tutulduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar