DİRENİŞ NABLUS'TA SİYONİST YERLEŞKEYİ HEDEF ALDI

Filistinli direnişçiler dün gece geç saatlerde Nablus’un doğusunda kurulu Elon Moreh Yahudi Yerleşkesi’ne saldırı düzenledi. 

Görüntülenme: 475 Tarih: 04 Aralık 2022 10:34
DİRENİŞ NABLUS'TA SİYONİST YERLEŞKEYİ HEDEF ALDI

İşgal güçleri de bu sabah (4 Aralık Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek aralarında eski esirlerin de bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin eski esir Musab Abdüllatif Muleytat’ı Nablus’un doğusunda yer alan Beyt Furik beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin Nablus’tan çekilmeden önce Eski Belde semti sakinlerinden bir Filistinlinin otomobilini çaldığı belirtildi.
 

İşgal güçleri Beytlahim’e bağlı Beyt Feccar beldesinde 18 yaşındaki Muhammed İbrahim Diriyye isimli genci ailesinin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve evde arama yaparak eşyalara zarar verdi.
 

İşgal güçlerinin El-Halil’in güneyindeki Dura beldesinde de Beşir Derabi’ ve Amir Tevfik Ebu Helil isimli gençleri evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Ramallah’ın doğusundaki El-Muğayyir köyüne baskın düzenleyen işgal güçleri Muhammed Alâ Hac Muhammed ve Ahmed Ebu Naim isimli gençleri gözaltına aldı.
 

Filistinli gençlerin Kudüs’e bağlı Et-Tur beldesinde işgal güçlerine ait bir güvenlik kamerası direğini yaktığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kudüs’teki Kalendiya kontrol noktası yakınlarında Filistinlilere ait iki araca ateş açarken saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar