KATİL HERZOG BAHREYN'DE

İşgal rejimi cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog, bu sabah (4 Aralık Pazar) Bahreyn’in başkenti Manama’ya giderken, ziyaretin işgal rejiminden Körfez ülkelerine cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğu ifade edildi. 

Görüntülenme: 425 Tarih: 04 Aralık 2022 06:27
KATİL HERZOG BAHREYN'DE

Bahreyn halkının büyük bir kesiminin ve çeşitli siyasi grupların tepki gösterdiği ziyaret sırasında Herzog’un ülkedeki Yahudi azınlığın temsilcileriyle görüşeceği belirtildi.
 

İsrail’le Normalleşmeye Karşı Bahreyn Ulusal Girişimi, Herzog’un Bahreyn’in başkenti Manama’yı ziyaretinin Arap-İsrail çatışması duvarında açılmış yeni bir delik olduğunu, düşmanla normalleşmeyi reddeden Bahreyn halkına hakaret anlamına geldiğini, Bahreyn halkının İsrail’i Filistin topraklarını gasp eden ve halkını öldüren bir düşman olarak gördüğünü söyledi.
 

Bahreyn halkının 74 yıldır soykırıma maruz kalan Filistin halkının yanında olduğunu bildiren Bahreyn Ulusal Girişimi, işgalcilerin cinayetlerinin normalleşme anlaşmalarından sonra arttığına dikkat çekti.
 

Bahreyn halkının, siyasi gruplarının ve sivil toplum kuruluşlarının çoğunluğunu temsil eden Bahreyn Ulusal Girişimi, Bahreyn hükümetinden Arap halklarının ve İslam ümmetinin düşmanı olan İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye son vermesini, Bahreyn’e ve halkına zarar veren ve Filistin halkını sırtından bıçaklayan normalleşme anlaşmasından çekilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar