İSMAİL HENİYYE FİLİSTİNLİ ESİRLER HAKKINDA KONUŞTU

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, işgal rejimi İsrail zindanlarındaki Filistinli esirlerin serbest bırakılması gereğinin altını çizdi. 

Görüntülenme: 509 Tarih: 03 Aralık 2022 09:29
İSMAİL HENİYYE FİLİSTİNLİ ESİRLER HAKKINDA KONUŞTU

Filistin kaynaklarına göre Siyonist rejim cezaevlerinde 131'i kadın ve 175'i çocuk olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 Filistinli esir bulunuyor ve bunların 700'den fazlası geçici olarak tutuluyor. 

Quds Press internet sitesinin Cuma günü bildirdiğine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi ofis başkanı İsmail Heniyye, Gazze'de işgal rejiminin cezaevlerinde tutulan ve Kuranı Kerim'in tamamını  zindanda ezberleyen 74 esiri takdir töreninde şunları söyledi: ''Hamas, esirleri ailelerine teslim etme sözünü yerine getiriyor.''

Heniyye ayrıca şöyle dedi: "Bugün ailelerimizi onurlandırıyoruz ve Batı Şeria'yı saldırganların ayakları altında yakıyoruz ve kardeşleriniz Gazze'de sınırlarda konuşlanmış ve onlara karşı büyük bir savaş bekliyor."

Hamas'ın askeri kolu olan Kassam taburlarının komutanlarından Ebu Hamza da, işgal rejiminin hapishanelerinden tutsakları kurtarmak için birliklerin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Direnişin "düşmanın esirlere hakimiyet kurmasına izin vermediğini" vurgulayan Ebu Hamza, şu açıklamayı yaptı: Biz baştan itibaren esirleri kurtarmaya çalıştık. Onların askerlerini kaçırdık ve serbest kalan esirlere karşı sadakat anlaşmasını gerçekleştirdik.''

Parstoday

Yorumlar