ULUSLARARASI TOPLUMUN SESSİZLİĞİ SİYONİSTLERİ CESARETLENDİRİYOR (ANALİZ)

Filistinlilere yönelik Siyonist saldırganlık, uluslararası toplumun eylemsizliğinin gölgesinde devam ediyor. 

Görüntülenme: 484 Tarih: 03 Aralık 2022 15:25
ULUSLARARASI TOPLUMUN SESSİZLİĞİ SİYONİSTLERİ CESARETLENDİRİYOR (ANALİZ)

Son birkaç aydır Siyonist rejimin Cenin ve Nablus başta olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları yoğunlaşmış ve bu saldırılarda onlarca Filistinli şehit olmuş, yüzlercesi de yaralanmıştır.Bu saldırıların devamında  Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kampına Siyonist güçler tarafından düzenlenen saldırıda 2 Filistinli genç şehit oldu, 3 kişi yaralandı.  İsrail askerleri Cuma sabahı da Nablus'a saldırarak bir Filistinliyi yaraladı.  İsrail'in cinayetlerinin devam etmesinin çeşitli sebepleri var:Görünen o ki mevcut durumda asıl etken Katar'daki Dünya Kupası fırsatını değerlendirmek. Artık dünya kamuoyu Katar Dünya Kupası'na odaklanmış durumda. Siyonist rejim, dünya kamuoyunun ilgisini çeken konuları Filistinlilere yönelik sert politikalarını uygulamak için fırsat olarak kullandığını her zaman göstermiştir.

Siyonistlerin şiddetinin bir diğer nedeni de bölge kamuoyundaki nefreti fark etmiş olmalarıdır. Dünya Kupası'nda özellikle Arap dünyasında kamuoyunun Siyonist rejime karşı olduğu ve bu rejimin bu konuya son derece kızgın olduğu ortaya çıktı. Siyonist Futbol Federasyonu başkanı "Oren Hasun", Katar'daki Dünya Kupası'nda İbrani gazeteci ve muhabirlerin yaşadığı tatsız deneyim hakkında şunları söyledi: "İsraillilerin Katar'da sevilmediği bana kanıtlandı." Aslında Siyonistler öfkelerinin öcünü Filistinlilerden çıkarıyorlar.

 

Diğer bir etken de Siyonist rejimin özellikle son iki yıldır Filistin'e yönelik politikalarını daha rahat sürdürebileceği kanaatine varmasıdır. Hem büyük güçler Siyonist rejimin cinayetlerine sessiz kalarak destek vermişler hem de son iki yılda Arap ülkeleri ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte bu suçlar karşısında ya sessiz kalmışlar ya da pasif bir şekilde ilerleyerek kendilerini sözlü duruşlar sergilemekle sınırlamışlardır.. Bu bağlamda Arap Parlamentosu, Siyonist rejim tarafından Batı Şeria'da tansiyonun tırmandırılmasını kınadı ve durumun yeni bir aşmaya taşınması ile bölgede barış ve güvenliğin de tehdit edileceği uyarısında bulundu.Bir diğer önemli faktör de Filistinli grupların bilinçlenmesi ve Siyonistlerin suçlarıyla baş etmenin tek yolunun direniş olduğu sonucuna varılmasıdır. Özellikle son bir yılda Filistinli gruplar, işgal altındaki topraklarda da dahil olmak üzere Siyonistlere karşı çok sayıda direniş operasyonu gerçekleştirdi. Siyonist rejim, suçlarını tekrarlayarak direniş operasyonlarının devam etmesini aklısıra engellemeye çalışıyor.Tel Aviv'in algısı, Filistin direniş operasyonlarını tekrarlanan suçlarla durdurabileceği yönündedir, ancak bu algı yanlıştır çünkü direniş operasyonlarındaki artış, bir yandan işgalci Siyonist rejimi tarafından tekrarlanan suçların sonucudur, diğer yandan da, farklı Filistinli grupların direniş operasyonları yürütmek için fikir birliğine dayanmaktadır. 

Parstoday

Yorumlar