CENİN TUGAYI KOMUTANI MUHAMMED EYMEN ES-SA'Dİ VE YARDIMCISI ŞEHİT OLDU

Siyonist işgal güçleri bugün (1 Aralık Perşembe) Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri şafak baskınında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın Cenin Tugayı komutanını ve yardımcısını şehit ettiler.  

Görüntülenme: 705 Tarih: 01 Aralık 2022 14:49
CENİN TUGAYI KOMUTANI MUHAMMED EYMEN ES-SA'Dİ VE YARDIMCISI ŞEHİT OLDU

Kudüs Tugayları'nın Cenin Tugayı tarafından yapılan açıklamada hareketin önde gelen komutanlarından olan ve saha komutanı görevi gören, Cenin Tugayı'nın da komutanlığını yapan 26 yaşındaki Muhammed Eymen Es-Sa'di (Ebu Eymen) ve onun yardımcısı, kahraman mücahitlerden ve komutanlardan 27 yaşındaki Naim Cemal Zebidi'nin şehit edildiği duyuruldu. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na gece saatlerinden itibaren kalabalık birliklerle etrafa yoğun bir şekilde ateş ederek farklı yönlerden baskın düzenledi. Bu arada evlerin çatılarına da keskin nişancılarını yerleştirdiler. 

Filistinli gençler işgalcilere karşı durdu ve çatışmalar çıktı. İşgal güçleri bir evi kuşatmaya alarak zikredilen iki komutanı şehit ettiler. 

Söz konusu iki komutanın şehit edilmesiyle birlikte Filistin'in Batı Şeria bölgesinde son 36 saatlik süre içinde şehit edilen Filistinli sayısı da 8'e çıkmış oldu. 

Daha önce El-Halil'in Beytu Ummer kasabasına düzenlenen baskında Mufid Muhammed Ahlil, Ramallah'ın kuzeyindeki Kefr Ayn kasabasına düzenlenen baskında Cevad ve Zafir Er-Rimavi kardeşler, Ramallah yakınında araçlı eylemle bir işgalci kadın askeri ezerek ağır yaralayan 45 yaşındaki Rani Ebu Ali, Ramallah'ın kuzeydoğusundaki El-Muğayyir köyünde Raid En-Na'san isimli genç ve Cenin'in Ya'bed kasabasında da 25 yaşındaki Muhammed Tevfik Bedarine isimli genç işgalcilerin saldırılarında şehit edilmişti.

Bu yılın başından itibaren şehit edilenlerin sayısının ise 209'a ulaştığı ve bunlardan 50'sinin Cenin bölgesinden olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar