MUHAMMED HAMMADE RAMALLAH EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 604 Tarih: 30 Kasım 2022 21:25
MUHAMMED HAMMADE RAMALLAH EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın doğusundaki Muhmas köyü yakınında gerçekleştirilen araçlı saldırı eylemiyle ilgili yaptığı açıklamada, bu eylemin işgal güçlerinin cinayetlerine tabii bir cevap olduğunu dile getirdi. Hammade, işgal güçlerinin dün gece yarısından sonra Mufid Ahlil'in bugün sabah da Cevad ve Zafir Rimavi isimli kardeşlerin işgal güçleri tarafından şehit edilmesine tepki olarak böyle bir eylemin gerçekleştirilmiş olmasının tabii bir gelişme olduğunu ifade etti. 

Hammade yaptığı basın açıklamasında direnişin halkını savunmaya hazır olduğunu, devrimci gençlerin de işgalcilere acı çektirmenin, kahraman şehitlerin intikamını almanın yolunu bildiklerini ifade etti. 

Hammade açıklamasında işgal rejimine kan dökmenin kan kaybetmeye, Filistin halkına yönelik şiddeti artırmasının daha çok öfkeye ve daha çok tepkiye sebep olacağını hatırlattı. 

Bugün Ramallah yakınında gerçekleştirilen bir araçlı saldırı eyleminde işgal rejiminin bir kadın ihtiyat askerinin ağır yaralandığı haber verilmişti. İşgal güçlerinin eylemciyi takibe aldıkları ve üzerine ateş ederek şehit ettikleri bildirildi. Bu eylemin işgal güçlerinin son cinayetlerine karşı bir tepki eylemi olduğu ifade edildi. 

İsrail işgal güçlerinin dün gece yarısından sonra El-Halil'in Beytu Ummer kasabasına düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda Mufid Ahlil isimli bir kişi şehit edilmiş 21 kişi de yaralanmış; ardından bugün sabah Ramallah'ın kuzeyindeki Kefr Ayn kasabasına düzenlenen baskında da Cevad ve Zafir Abdurrahman Rimavi isimli kardeşler şehit olmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar