HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

 

Görüntülenme: 521 Tarih: 30 Kasım 2022 18:09
HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgal güçlerinin şafak baskınlarında, El-Halil'in Beytu Ummer kasabasında şehit edilen Mufid Ahlil ve Ramallah'ın Kefr Ayn kasabasında şehit edilen Rimavi kardeşler için taziye mesajı yayınladı. Hamas açıklamasında, Filistin halkının işgal son buluncaya kadar onun cinayetlerine de direnişle karşılık vermeye devam edeceğini dile getirdi. 

Bu arada Ramallah ve El-Bire şehrindeki direniş hareketleri işgal rejiminin cinayetlerini protesto amacıyla bugün genel greve gidileceği açıklaması yaptı. 

Hamas açıklamasında Ramallah'ın Kefr Ayn kasabasında 22 yaşındaki Cevad Abdurrahman Rimavi ve onun 21 yaşındaki kardeşi Zafir'in, El-Halil'in Beyt Ummer kasabasında da 44 yaşındaki Mufid Muhammed Ahlil'in şehit edilmesinden dolayı tüm Filistin halkına ve özellikle şehitlerin ailelerine, yakın akrabalarına, dostlarına başsağlığı dilediğini, şehitlerin temiz kanlarının boşa gitmeyeceğini, siyonist düşmana karşı direnişin ateşini daha da alevlendireceğini dile getirdi.

İsrail işgal güçlerinin dün gece yarısından sonra El-Halil'in Beytu Ummer kasabasına düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda Mufid Ahlil isimli bir kişi şehit edilmiş 21 kişi de yaralanmış; ardından bugün sabah Ramallah'ın kuzeyindeki Kefr Ayn kasabasına düzenlenen baskında da Cevad ve Zafir Abdurrahman Rimavi isimli kardeşler şehit olmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar