TERÖRİST İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (28 Kasım Pazartesi) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil ve Kudüs'te Filistinlilere ait iki evle bir fidanlığı yıktılar.  

Görüntülenme: 588 Tarih: 28 Kasım 2022 07:50
TERÖRİST İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil şehrindeki Cevher Tepesi yakınında bulunan Hulletu'l-Iyde mıntıkasına baskın düzenleyerek Sami Abdülvehhab Cabir ve Muhammed Garib Deyb Cabir isimli Filistinlilere ait iki evi yıktılar. 

Yahudi yerleşimciliğine karşı faaliyetler yürüten aktivist Arif Cabir yıkılan evlerin her birinin 120 m2 yüzölçümüne sahip olduğunu, içlerinde 12 kişinin ikamet ettiğini ve bunların tümünün şimdi evsiz bir şekilde sokakta kaldığını dile getirdi. 

İşgal güçleri işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki El-Cib kasabasında da bir fidanlığı yıkarken üç genci de gözaltına aldılar. 

El-Cib Belediyesi Başkanı Samir Abdurabbih, işgal güçlerine ait buldozerlerin kasabadaki El-Halayile mıntıkasına baskın düzenlediğini ve İbrahim Ahmed Abdülvehhab isimli bir vatandaşa ait fidanlığı yıktığını onun Mustafa ve Muhammed isimli oğullarıyla Cihad Ahmed Şukeyrat isimli bir başka genci de kendilerine saldırıda bulunduktan sonra gözaltına aldıklarını dile getrdi. Fidanlığın sahibinin oğullarından Muhammed'in gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırıldığının haber verildiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar