ITAMAR BEN-GVİR ATEŞLE OYNUYOR

İşgal rejiminde Netanyahu başkanlığında kurulacak yeni hükümette İç Güvenlik Bakanı olması beklenen fanatik Yahudi milletvekili Itamar Ben-Gvir, Yahudi yerleşimcilerin ayin yapmaları için Mescid-i Aksa’daki mevcut statüyü değiştirme, gayri meşru yerleşkeleri yasal kabul etme ve Filistinlilere ateş açma konusundaki talimatları yeniden düzenleme sözü verdi. 

Görüntülenme: 638 Tarih: 28 Kasım 2022 11:05
ITAMAR BEN-GVİR ATEŞLE OYNUYOR

Bu sabah (27 Kasım Pazar) işgal rejimi “Kan” radyosuna konuşan Ben-Gvir, Filistinlilere ateş açma konusundaki mevcut talimatların “aptalca” olduğunu söyleyerek, söz konusu talimatları değiştireceğini açıkladı.
 

Ben-Gvir, İç Güvenlik Bakanı olarak Mescid-i Aksa’daki ırkçı politikaları engellemek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.
 

Yasal olmayan Yahudi yerleşkeleri konusuna da değinen Ben-Gvir, birkaç ay içinde değişim ve iyileşme olacağını belirterek “Sonuçlarını göreceğiz” dedi.
 

Ben-Gvir ayrıca işgalcilere yönelik eylemlere karışan Filistinlilerin ailelerinin zorla göç ettirilmesi konusunda Knesset’e yasa tasarısı sunulacağını bildirdi.
 

Fanatik Yahudi Ben-Gvir, daha önce yaptığı açıklamalarda da Filistinli liderlerin suikastla öldürülmeleri politikasının yeniden uygulanmasını ve Filistin Yönetimi’ne vergi gelirlerinden pay verilmesinin durdurulmasını istemişti.
 

Cuma günü Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi ile Ben-Gvir’in partisi arasında koalisyon mutabakatı imzalandı. Mutabakata göre Ben-Gvir’in yeni hükümette İç Güvenlik Bakanı olacağı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar