BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 709 Tarih: 28 Kasım 2022 03:07
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İşgal rejiminin tüm tehditlerine ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te işgal güçlerine ve onların kıyafetleri sivil omuzları silahlı milis güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimci çetelerine karşı direniş eylemleri genişleyerek ve hız kesmeden devam ediyor. Filistin Bilgi Merkezi de direniş eylemleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla günlük raporlar yayınlamaya devam ediyor. Bu merkezin son yayınladığı rapora göre de, raporun hazırlanmasından önceki son 24 saatlik süre içinde 11 direniş eylemi gerçekleştirildi. 

İşgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik direniş eylemleri içinde ateş etme, yerleşimci çetelerin arabalarının taşlanması, karşılıklı çatışma ve taşlama gibi farklı eylemler bulunuyor. 

Rapora göre direnişçiler Nablus şehrinin Aybal Tepesi'nde işgal güçlerinin bir askeri noktasına ateş etti. Kudüs'te de yerleşimci çete mensuplarından iki kişi yaralandı. 

Filistinli gençler dört ayrı noktada yerleşimci çetelerin baskın girişimlerini engelledi ve arabalarına hasar verdiler. Beş ayrı çatışma meydana geldi ve bu çatışmalarda direnişçiler işgalcileri taşladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar