NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Aksa Vakıf ve Kültür Akademisi Başkanı Nacih Bukeyrat işgal rejiminin uygulamalarının Kudüslülerin Mescidi Aksa'da nöbet tutmalarına (ribatlarına) ve orayı korumalarına engel olamayacağını söyledi.  

Görüntülenme: 585 Tarih: 26 Kasım 2022 12:45
NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Bukeyrat, işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik uygulamalarının gittikçe katılaşması sebebiyle kendilerinin bir değişimle karşı karşıya olduklarını belirtirken işgalcinin Mescidi Aksa konusunda birtakım emrivakiler oluşturma çabası içinde olduğuna dikkat çekti. 

Bukeyrat, işgal rejiminin Mescidi Aksa konusunda siyonistlerin bir üstünlük gerçekleştirmeleri için şartları oluşturmaya çalıştığını ve bu yüzden aşırı siyonist yerleşimcileri buraya sürekli baskınlar düzenlemeye teşvik ettiğini, onların baskınlarını kolaylaştırdığını dile getirdi. 

İşgal rejiminin Mescidi Aksa'da Müslüman varlığına son vermek, siyonist varlığını sağlamlaştırmak için çalıştığını bu yüzden de Kudüs'te minare istemediğini, bu arada hayali yahudi mezarları inşa ettiğini ifade etti.

Bukeyrat, işgal rejiminin Mescidi Aksa'da namaz kılanlara ve ribat bekleyenlere karşı savaş halinde olduğunu, bu yüzden Mescidi Aksa üzerinde hakimiyet konusunda Filistin halkıyla işgal rejimi arasında savaşın devam etmekte olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar