KATİL İSRAİL ASKERLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA VE ÇİFTÇİLERE ATEŞ AÇTI

15 yıldan fazla süredir Gazze Şeridi'ni insanlık dışı bir ablukaya maruz bırakan siyonist işgal güçleri bölgeyi aynı zamanda hem doğudan kara tarafından hem de batıdan deniz tarafından sıkıştırmaya, saldırılar düzenlemeye devam ediyor.  

Görüntülenme: 578 Tarih: 24 Kasım 2022 12:16
KATİL İSRAİL ASKERLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA VE ÇİFTÇİLERE ATEŞ AÇTI

Bugün (24 Kasım Perşembe) sabah Han Yunus ve Gazze şehirlerinin doğusundaki tarım arazilerinde çalışan Filistinli çiftçilere işgal güçlerinin göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları haber verildi. Batı tarafından da işgal rejiminin deniz güçleri Gazze şehrinin açıklarında Filistinli balıkçılara saldırıda bulundu. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinin doğusunda, sınır çitlerinin arkasında toplanan işgal güçleri, bölgedeki Filistinli çiftçilere kendi arazilerinde çalıştıkları sırada ateş etti. Burada herhangi bir yaralanma olayı olmadığı belirtildi. 

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Gazze şehrinin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nin doğusunda yer alan tarım arazilerinde çalışan çiftçilere de göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları haber verildi. 

Gazze şehrinin açıklarında da ağır silahlarla Filistinli balıkçılara saldırdıkları ve Mübarek Nasır Bekr isimli bir balıkçının kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı haber verildi. 

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar