DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN KUDÜS EYLEMLERİNE TEBRİK

Filistin'deki direniş hareketleri dün sabah Kudüs'te işgalcilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve 1 işgalcinin ölmesine, 3'ü hayati tehlikede 22 işgalcinin de yaralanmasına neden olan eylemleri tebrik eden açıklamalar yayınladı.  

Görüntülenme: 587 Tarih: 24 Kasım 2022 03:22
DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN KUDÜS EYLEMLERİNE TEBRİK

Direniş hareketleri eylemlere desteklerini dile getirmek amacıyla ayrı ayrı yayınladıkları açıklamalarında, gerçekleştirilen eylemlerin siyonist işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik şiddetinin, saldırılarının ve ihlallerinin artmasına karşı tabii bir cevap olduğunu dile getirdiler. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) adına açıklama yapan sözcü Abdüllatif El-Kanu' eylemleri tebrik ettiklerini dile getirerek bu eylemlerin işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı hedef alan ihlallerinin, yahudileştirme faaliyetlerinin ve Aksa'yı bölme hazırlıklarının sürmesine doğal bir cevap olduğunu belirtti. 

İslami Cihad Hareketi adına açıklama yapan Tarık İzzuddin de eylemleri tebrik ettiğini, bu eylemlerin işgal rejiminin liderlerine, baskıcı ve tehditçi uygulamalarının kendilerini koruyamayacağı mesajı verdiğini hatırlattı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de eylemlerle ilgili açıklamasında işgal güçlerinin Filistinlilerin şehirlerine, köylerine ve mülteci kamplarına yönelik baskınlarının ve saldırılarının direnişin daha da artmasına sebep olmaktan başka bir sonuç doğurmayacağı hatırlatmasında bulundu. 

Filistin'deki diğer direniş hareketleri ve komiteleri de eylemlere desteklerini dile getiren açıklamalarda bulundular. 

Bugün sabah işgal altındaki Kudüs şehrinde iki ayrı otobüs durağında meydana gelen patlamalarda 1 yerleşimcinin öldüğü, 3'ü hayati tehlikede 22 yahudi yerleşimcinin de yaralandığı haber verildi. 

İşgal polisi tarafından yapılan açıklamaya göre patlamalardan biri sabah yerel saatle 07.05'te Kudüs şehrinin çıkışında Givat Shaul Kavşağı'ndaki durakta meydana geldi. Buradaki patlamada 1 kişi ölürken 19 kişi de yaralandı. 

İşgal polisinin açıklamasına göre ikinci patlama ise bu olaydan sadece yarım saat sonra Kudüs'teki Ramot Kavşağı'ndaki otobüs durağında meydana geldi ve burada da 3 kişi yaralandı. Burada yaralananların durumlarının hafif olduğu iddia edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar