MUHAMMED HAMMADE'DEN KUDÜS'TEKİ YAHUDİLEŞTİRME GİRİŞİMLERİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 711 Tarih: 23 Kasım 2022 13:08
MUHAMMED HAMMADE'DEN KUDÜS'TEKİ YAHUDİLEŞTİRME GİRİŞİMLERİNE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, işgal rejiminin Kudüs'te mevcut yahudi yerleşim alanlarını genişletme ve yeni yerleşim bölgeleri oluşturma, yine yerleşim amaçlı yeni köprüler ve tüneller inşa etme projelerini sürdürdüğünü, söz konusu tünellerle ve köprülerle Kudüs çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerini şehrin merkezine bağlamaya çalıştığını dile getirdi. Bu doğrultuda son faaliyetin de işgal belediyesinin, Tüneller Yolu diye isimlendirilen projenin kuzey kısmını açmaya hazırlanması olduğunu hatırlattı. 

Hammade bütün bu projelerin Kudüs'ün kimliğini değiştirme ve yahudileştirme, bu şehrin Filistin kimliğini tümüyle ortadan kaldırma, yahudi yerleşimcilerin buraya ulaşmalarını kolaylaştırma amaçlı düşmanca politikaların bir parçası olduğuna dikkat çekti. 

Hammade, işgalcinin bütün bu çabalarına rağmen tarihi değiştirmeye ve Kudüs'e yönelik bir emrivaki oluşturmaya güç yetiremeyeceğini, bunların Kudüs'ün gerçeğini değiştirme amaçlı sonuç getirmeyecek bir çaba olduğunu dile getirdi.

Hammade, Kudüs'ün Filistin'in ebedi başkenti olarak kalmaya devam edeceğini, siyonist işgalcinin Filistinli halkı buradan tasfiye etme amaçlı ırkçı politikalarının başarılı olamayacağını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar