SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (21 Kasım Pazartesi) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 622 Tarih: 21 Kasım 2022 20:45
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Yahudi yerleşimcilerin sabah saatlerinden itibaren gruplar haline Mescid-i Aksa’ya girdiklerini ve kışkırtıcı tavırlar sergileyerek avlusunda dolaştıklarını bildirdi.
 

Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde ayin yaptıklarını belirten İslami Vakıflar Dairesi, işgal polisinin Mescid-i Aksa bekçilerinin ve cemaatin Yahudi yerleşimcilere yaklaşmalarına izin vermediğini açıkladı.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelenlere kısıtlama uyguladığı ve Mescid-i Aksa’ya giren Filistinlilerden bazılarının kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu belirtildi.
 

Yahudi yerleşimciler biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.
 

Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlediği saatlerde işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın doğu bölgesini boşaltarak Müslüman cemaatten hiç kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermiyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar