HAMAS DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR BİLDİRİ YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin çatışma bölgelerinde çocuk haklarını ihlal edenlerin adlarının yer aldığı Utanç Listesi’ne eklenmesi ve Filistinli çocukların işgalcilerin ihlallerine karşı korunması, zindanlarında esir tuttuğu tüm çocukları serbest bırakması için işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 504 Tarih: 20 Kasım 2022 21:41
HAMAS DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR BİLDİRİ YAYINLADI

Hamas Hareketi, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bugün (20 Kasım Pazar) yayınladığı bildiride, Birleşmiş Milletler’den (BM) ve uluslararası insan hakları örgütlerinden işgal güçlerinin Filistinli çocuklara yönelik ihlallerinin suç kabul edilmesini ve işgal rejimi liderlerinin savaş suçlusu olarak yargılanmalarını istedi.
 

Yılbaşından bu yana 35 çocuğun işgal güçleri tarafından şehit edildiğine ve 160 çocuğun halen işgal rejimi zindanlarında esir olarak tutulduğuna dikkat çeken Hamas Hareketi, uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğneyen işgal güçlerinin Filistinli çocuklara fiili ve psikolojik işkenceler uyguladığını söyledi.
 

Dünya Çocuk Hakları Günü’nün Filistinli çocuklara yönelik ihlallere dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğuna değinen Hamas Hareketi, işgal güçlerinin çaresizce Filistin halkının iradesini kırmaya çalıştığını ve bu amaçla çocukları hedef alan ihlallerini son dönemde yoğunlaştırdığını belirtti.
 

Filistin halkının toprakları özgürlüğe kavuşana kadar işgale karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Hamas Hareketi, işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli çocuklara Allah’tan rahmet diledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar