BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin direnişi son 24 saatte Batı Şeria’da bir ateş açma eylemi ve bir molotof kokteyli atma eylemi ile iki Yahudi yerleşimcilere karşı koyma eylemi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 478 Tarih: 20 Kasım 2022 02:18
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistinliler dün (19 Kasım Cumartesi) ayrıca Batı Şeria’da 11 noktada işgal güçleriyle çatıştı.
 

Ramallah’a bağlı Silvad ve El-Muğayyir beldelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Nablus kent merkezindeki Eski Belde semtinde ateş açma eylemi gerçekleştirildi.
 

Nablus’un Eski Belde semtinde, Beytlahim’in El-Hıdır beldesinde ve Tulkerem’in Batı Mahallesi’nde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

El-Halil’in Babu’z-Zaviye bölgesinde Filistinliler Yahudi yerleşimcilere taş atarak direndi ve bir yerleşimci yaralandı.
 

El-Halil’de ayrıca El-Arrub Kampı’nda, Cebel Cevher bölgesinde, Tel Er-Ramide Mahallesi’nde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve Filistinliler Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koydu.
 

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinlilerin El-Halil’e baskın düzenleyen ve arbede çıkaran Yahudi yerleşimcilere karşı gösterdikleri direnişe övgüde bulundu.
 

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, evleri Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan Filistinlilerin ve El-Halil’i savunan kent sakinlerinin yanında olduklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar