HAMAS ŞEYH İZZEDDİN EL KASSAM'IN ŞEHADET YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suriye’nin Cebele kentinde dünyaya gelen Şeyh İzzeddin El-Kassam’ın Filistin topraklarında Filistin’i ve kutsal mekanlarını savunurken şehit olmasının Filistin davasının İslam ümmetinin tümünün davası olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 650 Tarih: 20 Kasım 2022 13:45
HAMAS ŞEYH İZZEDDİN EL KASSAM'IN ŞEHADET YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Hamas Hareketi, bugün (20 Kasım Pazar) Şeyh İzzeddin El-Kassam’ın şehadetinin 87’nci yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, askeri kanadının “İzzeddin El-Kassam Tugayları” adını taşımasından gurur duyduğunu ifade etti.
 

Şehit İzzeddin El-Kassam’ın yolundan yürüyenleri ve şehitlere verdikleri söze bağlı kalanları, Filistin topraklarını işgalden kurtarmak ve Filistin halkının haklarını geri almak için stratejik seçenek olarak direniş sancağını taşıyanları selamlayan Hamas Hareketi, Filistin halkını işgale karşı mücadelede kahramanlıklarını sürdürmeye ve işgalcilerin planlarını bozmaya davet etti.
 

Arap ve İslam ülkelerinin hükümetleri ve halkları ile dünyanın özgür insanlarına da seslenen Hamas Hareketi, Filistin halkının topraklarını işgalden kurtarma ve Filistinli mültecilerin vatanlarına geri dönme mücadelesinin desteklenmesini istedi.
 

Suriyeli Şeyh İzzeddin El-Kassam, 20 Kasım 1936’da Ya’bed çalılıklarında işgalci İngiliz kuvvetlerine karşı Filistin topraklarını savunurken şehit düştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar