TERÖRİST İSRAİL ŞEHİT HEYSEM MÜBAREK'İN PAK NAAŞINI AİLESİNE TESLİM ETTİ

İşgal güçlerinin naaşını iki ayı aşkın bir süredir elinde tuttuğu 17 yaşındaki şehit genç Heysem Mübarek, bugün (19 Kasım Cumartesi) Ramallah’a bağlı Ebu Felah köyünde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 494 Tarih: 19 Kasım 2022 14:34
TERÖRİST İSRAİL ŞEHİT HEYSEM MÜBAREK'İN PAK NAAŞINI AİLESİNE TESLİM ETTİ

Heysem Mübarek’in naaşı Filistin Tıp Merkezi morgundan alınarak ailesinin Beytunya’daki evine götürüldü ve annesi oğluyla vedalaşmak için şehit gencin yatağına konulmasını istedi.
 

Şehit gencin naaşı daha sonra konvoy eşliğinde doğum yeri olan Ramallah’ın kuzeyindeki Ebu Felah köyüne götürüldü ve cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlarda taşınarak köy mezarlığına defnedildi.
 

Cenaze törenine katılanlar şehit genç ve Aslan Yuvası Grupları lehine sloganlar atarak, cinayetlerinin intikamının işgalcilerden alınmasını, Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar direnişin ve intifadanın sürdürülmesini talep etti.
 

Cenaze töreni sırasında yapılan konuşmalarda da şehitlerin vasiyetlerine uygun davranılması, vatanın ve dinin sesine kulak verilmesi gerektiği dile getirildi.

Heysem Mübarek, 8 Eylül’de Ramallah’ın kuzeyindeki Beytin beldesi girişinde işgal güçleri tarafından şehit edilmişti.
 

İşgal güçleri 253 Filistinli şehidin naaşlarını “Rakamlar Mezarlığı” adı verilen mezarlıkta tutuyor ve kayıp 68 Filistinlinin akıbetleri hakkında bilgi vermekten kaçınıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar