SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (19 Kasım Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentinin Eski Belde semtine baskın düzenledi ve baskın sırasında çatışmalar yaşanırken Filistinli bir genç yaralandı. 

Görüntülenme: 424 Tarih: 19 Kasım 2022 22:27
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal ordusu özel kuvvetler askerlerinin Eski Belde semtine gizlice sızdığını ve daha sonra işgal güçlerinin bölgeye ek kuvvet gönderdiğini, kente birkaç yönden giren işgal güçlerinin bazı evleri kuşatma altına aldığını bildirdi.
 

Kaynaklar, baskın sırasında işgal güçleri ile Nablus’un Eski Belde semtinde ve çevresinde faaliyet gösteren Filistinli direnişçiler arasında çatışma çıktığını, işgal güçlerine atılan el yapımı bombaların patlama seslerinin duyulduğunu ifade etti.
 

Balata Tugayı, Aslan Yuvası Grupları’yla birlikte işgal güçlerine karşı koyduklarını açıkladı.
 

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin çatışmalar sırasında işgal askerlerinin kurşunuyla ayağından yaralanan bir gence müdahale ettiğini ve yaralı gencin Rafidya Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskın sırasında iki genci gözaltına aldığını, gözaltına alınanlardan birinin Hoşu ‘l-At’ut Mahallesi sakinlerinden Mahmud Hasaneyn ve diğerinin El-Yasmine Mahallesi sakinlerinden Abdülfettah Ed-Delal adlı mühendis olduğunu, her iki gencin de bir süre sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar