BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 434 Tarih: 18 Kasım 2022 05:20
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Bugün (18 Kasım Cuma) Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinde yine işgal güçlerinin ve onların himayesi altındaki yerleşimci çetelerin saldırıları yüzünden Filistinlilerden birçok kişi kauçuk kaplamalı mermilerle yaralanırken onlarca kişi de atılan gaz bombaları sebebiyle nefes alma krizleri yaşadı. Olaylar genellikle bölgede yahudi yerleşimciliğine karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere işgal güçleri ile yerleşimci militanların saldırıda bulunması sebebiyle meydana geldi.

Nablus'ta Beyta kasabasına bağlı Cebelu Subeyh bölgesindeki Avitar yahudi yerleşim alanına karşı düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçleri müdahalede bulundu. Göstericiler işgalcilerin keskin nişancılarını yanıltmak amacıyla lastikler yaktı. Aralarında bir gazetecinin de bulunduğu birçok kişi işgal askerlerinin attığı gaz bombalarından zarar gördü.

Nablus'un Beyt Decen kasabasında düzenlenen haftalık gösteriye de işgal güçleri müdahalede bulundu. İşgal askerleri göstericilerin üzerine yoğun bir şekilde kauçuk kaplamalı mermiler ve gaz bombaları attı. 

Kızılay yetkilileri ekiplerinin Beyt Decen bölgesinde biri 7 yaşında çocuk olmak üzere 29 yaralıya müdahale ettiğini açıkladı. İçlerinden birinin doğrudan karnına gaz bombasının isabet ettiğine dikkat çektiler. 

Selfit'in batısındaki Kefr Ed-Dik ve Burukin kasabalarında da çatışmalar meydana geldi. Bu bölgede işgal askerleri tarafından korunan onlarca yerleşimci eşkıya Filistinlilerin arazilerine girerek saldırıda bulundu. 

Tulkerem'de işgal güçlerinin Filistin Teknik Üniversitesi - Kadoorie kampüsüne girmeleri yüzünden çatışmalar meydana geldi. Ateşli silahlarla ve gaz bombalarıyla saldıran işgalcilere gençler de taşlarla karşı koydu. Herhangi bir yaralanma olayı olmadığı belirtildi. 

Kalkilya'da işgal güçleri Kefer Kaddum kasabasındaki haftalık gösteriye müdahalede bulundu. Kauçuk kaplamalı mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar