İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA EKİM AYINDA 916 FEDA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Siyonistlerin haber kaynakları Filistinlilerin geçtiğimiz Ekim ayı içinde 916 feda eylemi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.  

Görüntülenme: 471 Tarih: 17 Kasım 2022 20:45
İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA EKİM AYINDA 916 FEDA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Siyonistlere ait i24NEWS kanalında yayınlanan haberde Filistinli direnişçilerin işgal ordusu askerlerine yönelik 23 ateş açma eylemi gerçekleştirdikleri, Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerin arazilerinin silah zoruyla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinde oturan yerleşimcilerin araçlarını sürme esnasında gözlerini karıştırmak amacıyla 66 yerde üzerlerine lazer ışığı doğrulttukları belirtildi. 

Haberde bir yerleşimci çete mensubunun ölümüne neden olan araçlı saldırı, 3 adet de araçlı saldırı girişimi olduğu bilgisi verildi. Bir bıçaklı eylemde yine yerleşimci çetelerinin mensuplarından bir kişinin öldürüldüğü, iki bıçaklı eylem girişiminin ise engellendiği ifade edildi. 

Habere göre direnişçi gençler yerleşimci çetelerin araçlarına ve işgal güçlerinin askeri mevzilerine yönelik 194 patlayıcı şişe atma eylemi gerçekleştirdikleri gibi caddelerde de 194 noktada lastik yakma eylemi gerçekleştirdiler. 

Başka kaynaklarda yer alan bilgilere göre Ekim ayındaki eylemler, tüm Filistin'de 4 yerleşimci çete mensubunun ölmesine, 88 çete mensubunun da yaralanmasına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar