FİLİSTİNLİ AİLELER SİYONİST REJİMİN REHİN TUTTUĞU ŞEHİTLERİNİN PAK NAAŞLARINI İSTİYOR

İşgal rejimleri tarafından cenazeleri rehin alınmış durumdaki şehitlerin aileleri, şehitlerinin cenazelerinin teslim edilmesi talebiyle açlık grevindeki esir Samir El-İsavi'ye destek amacıyla dün (16 Kasım Çarşamba) Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde bir gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 429 Tarih: 17 Kasım 2022 02:38
FİLİSTİNLİ AİLELER SİYONİST REJİMİN REHİN TUTTUĞU ŞEHİTLERİNİN PAK NAAŞLARINI İSTİYOR

Ramallah'ın merkezinde düzenlenen gösteriye onlarca şehit ailesi katıldı ve cenazeleri işgalci siyonist rejim tarafından rehin alınan şehitlerin fotoğraflarını göstererek, bu şehitlerin cenazelerinin bir an önce ailelerine teslim edilmesi gerektiğini hatırlattılar.

Göstericiler aynı zamanda, cenazeleri işgal rejimi tarafından rehin alınan şehitlerin aileleriyle dayanışma amacıyla 19 günden beri açlık grevine devam eden esir Samir El-İsavi'ye desteklerini dile getirdiler. 

Gösteriyi organize eden aktivistler şehit cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi taleplerini dile getirmek ve işgal rejiminin cenazeleri rehin alma uygulamasını protesto amacıyla gösteriye "Annelerin Çığlığı" adını verdiler. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar