HARİS KÖYÜNDE ÇATIŞMA

İşgal rejiminin milis güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimciler dün (15 Kasım Salı) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Selfit'in batısında bulunan Haris köyü yakınında Filistinlilerin araçlarını taşladılar. Taşlamada bazı otomobiller zarar gördü. 

Görüntülenme: 513 Tarih: 16 Kasım 2022 12:06
HARİS KÖYÜNDE ÇATIŞMA

Görgü tanıkları yerleşimci çetelerin İsrail işgal askerlerinin himayesi altında söz konusu saldırıyı gerçekleştirdiklerine dikkat çektiler. 

Yerel kaynaklar işgalcilerin bu saldırıları üzerine köy ahalisiyle yerleşimci çeteler ve onları himaye eden işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldiğini dile getirdi. İşgalci askerlerin bu çatışmalarda köy ahalisine kauçuk kaplamalı mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdıkları belirtildi. Ancak herhangi bir yaralanma olayından söz edilmediği dile getirildi.

Haris köyü ahalisi dün akşam saatlerinde ayrıca, Ariel yahudi yerleşim merkezinin içine girerek üç işgalciyi öldürdükten 2 işgalciyi de yaraladıktan sonra şehit edilen Muhammed Suf'un eylemine destek, işgal rejiminin baskıcı uygulamalarını protesto amacıyla da bir gösteri düzenlemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar