FİLİSTİNLİ AKTİVİST İNTİSAR EL AVAVİDE YENİ İNTİFADA DALGASINI DEĞERLENDİRDİ

Filistinli aktivist İntisar El-Avavide, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te gelişmekte olan ve gittikçe yayılan intifadanın Filistin topraklarının işgalden kurtarılması intifadasının bir başlangıç aşaması olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 504 Tarih: 16 Kasım 2022 00:28
FİLİSTİNLİ AKTİVİST İNTİSAR EL AVAVİDE YENİ İNTİFADA DALGASINI DEĞERLENDİRDİ

Avavide, yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria bölgesine yığılmalarının, Mescidi Aksa'ya yönelik baskın ve ihlallerinin artmasının Filistin'in kahramanlarının cihad ruhunu harekete geçirdiğini vurguladı. 

Avavide, Filistinli gençlerin yaşlarının çok genç olmasına rağmen çok müthiş eylemler gerçekleştirmek suretiyle işgalci siyonistlere sürprizler yaptıklarını ifade etti. Dünkü eylemi gerçekleştiren gencin de henüz 18 yaşını doldurmuş olmamasına rağmen güzel bir imtihan vererek kendinden sonraki kahramanlara ilham kaynağı olduğunu ifade etti. 

Avavide, siyonist düşmanı yıpratacak nitelikli eylemlerin artacağı ve işgal rejimine Filistin'in büyük kahramanların doğum yeri olduğu yönünde mesajlar vereceği beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Dün (15 Kasım Salı) sabah Selfit yakınındaki Ariel yahudi yerleşim merkezinde, Selfit yakınındaki Haris köyünün ahalisinden Muhammed Suf isimli bir genç tarafından gerçekleştirilen bıçaklı ve araçlı eylemde 3 işgalci öldürülürken, 2 işgalci de yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar