BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı günlük rapora göre dün (14 Kasım Pazartesi) Filistin'in Batı Şeria bölgesinde toplam 24 saatlik süre içinde 26 direniş eylemi gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 469 Tarih: 15 Kasım 2022 13:13
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Raporda eylemlerin başında gelenlerin Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine yönelik olarak taş, molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılar atmaları olduğu dile getirildi. 

Öfkeli gençler Kalkilya'nın Azun ve Funduk beldelerinde yerleşimci çetelere ait otobüslere taş ve molotof kokteyli attılar. 

El-Halil'e bağlı Beytu Ummer kasabasının yakınında işgal güçlerinin üzerine taş ve molotof kokteyli attılar. Yerleşimci çetelerin de otomobillerini taşladılar. Gush Etzion yahudi yerleşim merkezi civarında taşlanan bazı araçların hasar gördüğü bilgisi verildi. 

Ramallah'a bağlı Nebi Salih Köyü civarında çıkan çatışmalarda da direnişçi gençler işgal güçlerinin üzerine patlayıcı maddeler attılar. 

Eriha'ya bağlı Ez-Zubeydat kasabası yakınında da yerleşimci çetelerin otomobillerini taşlayarak bazılarının camlarını kırdılar. 

Ramallah, Kalkilya, Eriha ve El-Halil bölgesinde 10 ayrı noktada çatışmalar meydana geldi. 

Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde direniş eylemlerinin özellikle nitelikli eylemlerin sayısında belirgin bir artış gözlemlendiği olaylarla ilgili raporlarda ve yorumlarda dile getiriliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar