GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonist işgal yönetimi, işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerin arazilerini zorla, askeri şiddeti ve yerleşimci çetelerin terör eylemlerini kullanarak gasp ettiği arazileri yahudileştirme faaliyetlerinde kullanma politikasını hız kesmeden uygulamaya devam ediyor.  

Görüntülenme: 508 Tarih: 15 Kasım 2022 01:37
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejimi dün (14 Kasım Pazartesi) Kudüs'ün Selfit bölgesinin batısındaki Karava Beni Hassan kasabasında geniş bir tarım arazisi üzerinde iki binden fazla zeytin ağacını sökerek düzleme faaliyetlerini başlattı. 

Kaynakların belirttiğine göre işgalciler Filistinlilere ait olan, onların ıslah ettiği ve ağaçlandırdıkları bölgede en az iki bin zeytin ağacını söktükten sonra aralardaki taş duvarları da yıkarak araziyi düzlemeye başladılar. 

Ağaçların sökülmesi, duvarların yıkımı ve düzleme çalışmaları esnasında işgal rejiminin Karava Beni Hassan'ın doğusuna giden yolları silahlı güçleri kullanarak kapattığı belirtildi. 

İşgalci siyonistler Karava Beni Hassan kasabasının arazilerinin sözde "devlet arazisi" olduğunu iddia ederek buralara el koymaya çalışıyorlar. Asıl amaçları ise Filistinlileri buralardan göç etmeye zorlamak ve dünyanın dört bir yanından topladıkları yahudi yerleşimciler için meskenler inşa etmek.

Filistinli milletvekili Nayif Er-Recub dün yaptığı bir açıklamada, Batı Şeria ve Kudüs'te işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerinin trendinin yükselişe geçmesinin, yeni yerleşim merkezleri inşa edilmesinin işgale karşı mümkün olan bütün yollarla direnişin trendinin de yükseltilmesini gerektirdiğini dile getirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar