FİLİSTİNLİ 40 ESİR TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR

Filistin Esir Kulübü'nün yaptığı açıklamaya göre, işgal rejimi zindanlarında tuttuğu Filistinli esirlerden 40 kişiyi tek kişilik hücrelerde bekletiyor. Bu sayının ise son 10 yıldaki hücreye kapatma oranının en yüksek miktarını oluşturduğu dile getirildi.  

Görüntülenme: 553 Tarih: 15 Kasım 2022 03:10
FİLİSTİNLİ 40 ESİR TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR

Esir Kulübü'nün verdiği bilgilere göre tek kişilik hücreye kapatılanların en kıdemlisi 15 yıldan beri hücrede tutulan 39 yaşındaki Muhammed Cebran Halil. Ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmiş olan Halil, 2006'dan beri esaret altında bulunuyor. 

Hücreye kapatılanların arasında çocuk yaşta tutuklandıktan sonra sorgulama esnasında ve hapiste maruz kaldığı psikolojik ve fiziksel işkenceler yüzünden ruhsal ve bedensel sorunlar yaşayan Ahmed Manasıra da bulunuyor. 

Esir Kulübü'nün açıklamasında işgal rejiminin hücre cezasının planlı bir işkence yöntemi olduğu, uzun süre yalnızlaştırılan bir esirin daha sonra sosyal hayata adapte olmasının uzun zaman aldığı, hücre hapsi esnasında da psikolojik ve bedensel yönden büyük sıkıntılar ve eziyetler çektiği dile getirildi. 

Açıklamada hücre hapsine mahkum edilen esirlerin bazen bilinçlerini kaybettiklerine ancak işgal rejimi yetkililerinin bu tür durumlarda ve şok geçirme hallerinde yine de onların arkadaşlarıyla buluşmalarına fırsat vermediklerine sadece hücre dışında başkalarıyla buluşma imkanı olmayan bir sahaya çıkmasına müsaade ettiklerine dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar