ŞEYH ALİ DAMUŞ'TAN DENİZ SINIRLARININ ÇİZİLMESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hizbullah yürütme konseyi başkan yardımcısı, Siyonist rejimin Lübnan ile deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmayı iptal edecek güçte olmadığını ve Lübnan'ın sorunlarının ana nedeninin Amerika'nın eylemleri olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 589 Tarih: 15 Kasım 2022 01:49
ŞEYH ALİ DAMUŞ'TAN DENİZ SINIRLARININ ÇİZİLMESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, "Siyonist rejimin kabinesini oluşturmakla görevlendirilen başbakan Bünyamin Netanyahu, Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmayı iptal edemiyor." dedi.

Şeyh Ali Damuş, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Bugün direniş, her zamankinden daha güçlü ve istikrarlıdır. Lübnan, direnişin ve denklemlerin sayesinde, şehitlerin kanı ve askerlerin hazırlığı sayesinde kazanımlarını elde etmeyi başardı. Lübnan'ın deniz sınırı belirleme davasında elde ettiği sonuç çok büyük bir başarıdır ve hükümet, direniş ve halk arasında işbirliği olmasaydı bu elde edilemezdi."

Şeyh Ali Damuş, "Netanyahu'nun bu anlaşmayı iptal edemeyeceğini söylüyoruz. Birincisi, İsrail'in askeri-güvenlik kurumları, bu anlaşmanın Lübnan'da ve bölgede savaşı önlemedeki önemi konusunda fikir birliğine sahiptir ve Netanyahu bu konuyu görmezden gelemez ve askeri-güvenlik kararına aykırı bir siyasi karar alamaz. İkincisi, Amerika ve İsrail'i Lübnan'ın taleplerini kabul etmeye zorlayan direniş denklemi hala ayakta ve bu denklem bu anlaşmanın devamı için gerçek bir garantör olmaya devam edecek." açıklamasında bulundu.

rasthaber

Yorumlar